Vad är en uppfinning

En innovation är något nytt som introduceras på marknaden. Det kan vara både en ny vara och en ny tjänst. En ny tjänsteinnovation är till stor del en ny affärsmodell, en ny produktionsmodell eller en ny livsstilsinnovation. En ny vara blir en innovation då den introduceras på marknaden och är ofta också en uppfinning och möjligen även patenterad.

Det viktiga är att få fram produkter och tjänster som går att kommersialisera, inte bara patentera, för en köpvillig marknad.

Av erfarenhet vet vi att man får räkna med fem till åtta år innan man börjar tjäna pengar på sin innovation.

Ett stort mått av uthållighet är en bra egenskap hos en framgångsrik uppfinnare. Likaså att du tar hjälp av uppfinnarkollegor, bygger ditt nätverk och anlitar experter för tjänster som du själv inte har kunskap om. Tid och pengar är med andra ord två viktiga delar innan man når ekonomisk hållbarhet.

Med denna FAQ vill vi ge dig värdefulla råd. Vår förhoppning är att våra samlade kunskaper kan hjälpa dig att förverkliga din innovation - från idé till marknad. Kanske bidrar vi till en och annan genväg som kan snabba på din ”innovationsresa”?

 

Källa: Svenska uppfinnareföreningen, www.uppfinnare.se , www.innovationonline.se